Hoe vraag ik een BSN nummer aan?

Hoe krijg je een "BSN Nummer" in Nederland. We krijgen veel vragen over het ontvangen van het BSN-nummer in Nederland. Hier is een blog met enkele tips om het proces voor u gemakkelijker en ontspannender te maken.

Dus je hebt eindelijk die baan gevonden die je altijd al wilde hebben, en je komt naar Nederland.

Je blijft langer dan 4 maanden, dus je hebt een BSN nodig. Wat is het proces?

Bij aankomst in Nederland moet u een afspraak maken met de gemeente waar u gaat wonen. Dus heb je een huis gehuurd in Utrecht, dan ga je binnen 5 dagen na aankomst naar gemeente Utrecht.

Waarom 5 dagen?

De gemeente kan je pas inschrijven met 5 dagen terug in de tijd.

Wat heb ik nodig voor het BSN?

Voor het verkrijgen van het BSN-nummer heeft u een aantal zaken nodig.

Identiteitsbewijs. Hiermee bedoelen we een geldig paspoort en niet bijvoorbeeld een rijbewijs. Niet-EU-leden moeten ook een verblijfsvergunning en een arbeidsovereenkomst meenemen, indien van toepassing.

Een huur- of koopovereenkomst van uw woning, of de toestemming van uw eigenaar, waarvoor u een aanvullende verklaring nodig heeft die u kunt vinden op de website van de gemeente. Let op: je kunt niet eerder worden ingeschreven dan de ingangsdatum van je huur- of koopcontract.

Originele documenten uit het buitenland van uzelf en van uw kinderen, zoals geboorteaktes, een huwelijksakte of een echtscheidingsakte. Alleen documenten die in het Engels, Frankrijk of Duits zijn opgesteld, worden geaccepteerd. Alle andere moeten worden vertaald door een beëdigde vertaler. Op de website van de gemeente staat ook een lijst met beëdigde vertalers.

Let op: Als u met partner en kinderen naar Nederland komt. Zij dienen zich tegelijk met u in te schrijven en dienen bij de afspraak aanwezig te zijn.

Ik hoop dat deze uitleg je helpt om de emigratie minder stressvol te maken. Heeft u vragen over het huren van een huis, het laten doen van nutsvoorzieningen of hulp bij andere nieuwe dingen? Neem gewoon contact met ons op, en we zijn hier om u te helpen!